top of page

Nieuws

11 april 2024

Placeholder Image

Het wordt prachtig!

We zijn verheugd te delen dat de renovatiewerkzaamheden aan De Verdwenen Brug in Zoetermeer zich in een gevorderd stadium bevinden en de werkzaamheden naar verwachting al voor de zomervakantie zijn afgerond! Deze ambitieuze renovatie tilt de energieprestatie van het gebouw naar het niveau van nieuwbouw en worden grote knelpunten in het onderhoud opgelost. De Verdwenen Brug is een van de eerste VvE’s in Nederland die op een dergelijke ingrijpende wijze wordt verduurzaamd.

29 februari 2024

Placeholder Image

Verduurzaming van de blikvanger van de Kraayenstein buurt

De VvE van de Kraayenstein Toren aan de Forellendaal in Den Haag heeft op 16 januari met ruime meerderheid gestemd voor de verdere uitwerking van een ingrijpende verduurzaming van het gebouw.
Dit houdt in dat het gebouw qua thermische prestaties op nieuwbouwniveau wordt gebracht door uitwerking van een Zeer Energiezuinig Pakket.
Door deze verduurzaming zal de gevel van het gebouw flink aangepakt worden. biq architecten bv maakt van deze gelegenheid gebruik om de verschijning van het gebouw te verbeteren.

12 december 2023

Placeholder Image

Rigoureus gebouw met subtiele woningentrees

Op 7 november heeft de VvE Mozartlaan in Den Haag, na een adviestraject met groenoverleven.nu, met grote meerderheid gestemd voor verdere uitwerking van het Zeer Energiezuinig Pakket (ZEP). Dit houdt in dat het gebouw door middel van verschillende maatregelen wordt verduurzaamd, waardoor het gebouw qua thermische eisen op nieuwbouwniveau komt, het wooncomfort wordt verbeterd en de energierekening flink omlaag zal gaan.

24 oktober 2023

Placeholder Image

Onze eerste VvE is in uitvoering!

Het gebouw krijgt een esthetische make-over terwijl het verduurzaamd wordt. Wij zijn heel trots hier vanaf het begin bij betrokken te zijn. Aan het Croesinckplein in Zoetermeer staat het gebouw ‘De Verdwenen Brug’. Een woontoren met 136 appartementen en rondom balkons, een type waarvan er meerdere in Gemeente Zoetermeer en in Nederland staan.

16 oktober 2023

Placeholder Image

Openingsborrel nieuwe kantoorpand

Afgelopen donderdag was het dan eindelijk zover, de openingsborrel van groenoverleven.nu & biq architecten bv. In mei van dit jaar zijn we verhuisd naar onze prachtige locatie aan de Puntegaalstraat (voor Rotterdammers bekend als de 'pluk-me-kaalstraat') in Rotterdam. We hebben maandenlang als een stelletje fanatieke mieren gewerkt om dit kantoorpand tot in de puntjes perfect te maken.

16 juni 2023

Placeholder Image

En dan is het af...

Drie jaar aan een project gewerkt. Ontworpen, getekend, overlegd, materialen uitgezocht en nog meer vergaderd. En dan is het af… De woningen aan de Pretorius- en Smitstraat in Den Haag zijn dit voorjaar opgeleverd aan Staedion en aan de nieuwe bewoners. Super mooi moment natuurlijk, maar voor een architect voelt het ook een beetje als een afscheid.

12 april 2023

Placeholder Image

Oplevering 26 sociale huurwoningen

12 april 2023 zijn de 26 sociale huurwoningen in de Pretoriusstraat en Smitstraat in Den Haag opgeleverd! Wij hebben met veel plezier aan dit nieuwbouw project gewerkt en zijn trots op het eindresultaat dat we met onze samenwerkingspartners Staedion en Hillen & Roosen hebben weten te realiseren.

2 juni 2022

Placeholder Image

You win some, you lose some…

In de categorie ‘’you lose some” hebben wij in het eerste kwartaal van dit jaar voor BAM Wonen gewerkt aan een selectie van Vestia Het ging om het verduurzamen van 435 portiek-etage-woningen en 16 bedrijfsruimtes (deels transformatie naar wonen). Er was weinig tijd, maar met een geweldig team hebben we toch veel voor elkaar gekregen.

13 mei 2022

Placeholder Image

Teamuitje

Vorige week hebben we sinds lange tijd weer een ‘fysiek’ bedrijfsuitje kunnen organiseren voor het team van biq architecten en groenoverleven.nu. Na wat online evenementen, zoals een online escape-room en een online top-2000 borrel, was het nu tijd voor een Jeu de Boules toernooi.

9 mei 2022

Placeholder Image

Feest op kantoor!

Reden voor taart? Jazeker, want Odette Rosing werkt 15 jaar bij biq architecten! Geen officieel jubileum maar zeker mooi genoeg om bij stil te staan. Wij zijn erg blij en trots dat we al zo’n lange periode met Odette samenwerken. We kijken uit naar nog meer mooie jaren en hopelijk Odette haar 25 jarige werkjubileum.

14 april 2022

Placeholder Image

Bossenflats op weg naar verduurzaming

Het Laveibos, Het Hoevenbos, Het Jagersbos en Het Alferbos zijn vier gebouwen in Meerzicht, Zoetermeer. Vier gebouwen met samen ruim 900 woningen, vier Verenigingen van Eigenaars en een corporatie, De Goede Woning, Zoetermeer. In opdracht van de VvE’s hebben wij voor deze gebouwen verduurzamingsplannen gemaakt.

8 april 2022

Placeholder Image

Update Pretorius- en Smitstraat Den Haag

Een paar weken terug hebben we jullie op de hoogte gebracht van ons project op de Pretoriusstraat in Den Haag. Na hard werk van Hillen & Roosen zijn we na 4 weken al bezig met de begane grond vloer. Dat betekent dat de bronnen voor de bodemwarmtepompen al zijn geslagen en de palen zijn geheid. We zijn erg blij met het spoedig verloop van dit project.

bottom of page