top of page

Nieuws

12 april 2023

Placeholder Image

Oplevering 26 sociale huurwoningen

12 april 2023 zijn de 26 sociale huurwoningen in de Pretoriusstraat en Smitstraat in Den Haag opgeleverd! Wij hebben met veel plezier aan dit nieuwbouw project gewerkt en zijn trots op het eindresultaat dat we met onze samenwerkingspartners Staedion en Hillen & Roosen hebben weten te realiseren.

2 juni 2022

Placeholder Image

You win some, you lose some…

In de categorie ‘’you lose some” hebben wij in het eerste kwartaal van dit jaar voor BAM Wonen gewerkt aan een selectie van Vestia Het ging om het verduurzamen van 435 portiek-etage-woningen en 16 bedrijfsruimtes (deels transformatie naar wonen). Er was weinig tijd, maar met een geweldig team hebben we toch veel voor elkaar gekregen.

13 mei 2022

Placeholder Image

Teamuitje

Vorige week hebben we sinds lange tijd weer een ‘fysiek’ bedrijfsuitje kunnen organiseren voor het team van biq architecten en groenoverleven.nu. Na wat online evenementen, zoals een online escape-room en een online top-2000 borrel, was het nu tijd voor een Jeu de Boules toernooi.

9 mei 2022

Placeholder Image

Feest op kantoor!

Reden voor taart? Jazeker, want Odette Rosing werkt 15 jaar bij biq architecten! Geen officieel jubileum maar zeker mooi genoeg om bij stil te staan. Wij zijn erg blij en trots dat we al zo’n lange periode met Odette samenwerken. We kijken uit naar nog meer mooie jaren en hopelijk Odette haar 25 jarige werkjubileum.

14 april 2022

Placeholder Image

Bossenflats op weg naar verduurzaming

Het Laveibos, Het Hoevenbos, Het Jagersbos en Het Alferbos zijn vier gebouwen in Meerzicht, Zoetermeer. Vier gebouwen met samen ruim 900 woningen, vier Verenigingen van Eigenaars en een corporatie, De Goede Woning, Zoetermeer. In opdracht van de VvE’s hebben wij voor deze gebouwen verduurzamingsplannen gemaakt.

8 april 2022

Placeholder Image

Update Pretorius- en Smitstraat Den Haag

Een paar weken terug hebben we jullie op de hoogte gebracht van ons project op de Pretoriusstraat in Den Haag. Na hard werk van Hillen & Roosen zijn we na 4 weken al bezig met de begane grond vloer. Dat betekent dat de bronnen voor de bodemwarmtepompen al zijn geslagen en de palen zijn geheid. We zijn erg blij met het spoedig verloop van dit project.

21 maart 2022

Placeholder Image

Omgevingsvergunning voor De Verdwenen Brug!

De omgevingsvergunning is binnen! Daarmee komt de verduurzaming van de woontoren van De Verdwenen Brug aan het Croesinckplein in Zoetermeer een flinke stap dichterbij.

7 maart 2022

Placeholder Image

Start bouw Pretorius- en Smitstraat

In opdracht van Staedion hebben wij 26 sociale huur woningen ontworpen in de Pretorius- en Smitstraat in Den Haag. De twee- en driekamer portiekwoningen die door Hillen & Roosen worden gebouwd zijn gasloos en bijna energieneutraal.

20 februari 2020

Placeholder Image

Queeckhovenplein van start

Deze maand is VORM Tranformatie en Renovatie in opdracht van Mitros gestart met de renovatie van het Queeckhovenplein in Utrecht. Het is klein project met 16 naoorlogse eengezinswoningen die na de grootschalige herstructurering van de buurt als enige van de oorspronkelijke bebouwing zijn overgebleven.

14 februari 2020

Placeholder Image

ZEP+ voor Bossenflats

Eind vorig jaar hebben wij onze plannen voor de verduurzaming van 4 ‘Intervam’ flats in de Bossenbuurt in Zoetermeer mogen presenteren in de Algemene Ledenvergadering van de VvE’s. De flats zijn zogenoemd gemengd bezit. De Goede Woning bezit het merendeel van de totaal 900 appartementen.

12 februari 2019

Placeholder Image

Omgevingsvergunning Tuinenhoven

De omgevingsvergunning voor de renovatie van 278 sociale huurwoningen in Rotterdam-IJsselmonde is binnen. De woningen maken deel uit van een complex van 373 laagbouwwoningen. Daarvan zijn er 94 verkocht aan de bewoners, 1 woning is al gerenoveerd.

14 september 2018

Placeholder Image

Circulair bouwen

Voor Staedion werken wij aan vervangende nieuwbouw in de Pretoriusstraat en de Smitstraat. Het project maakt onderdeel uit van de Proeftuin Circulair Bouwen Transvaal-Noord in Den Haag en moet als pilot de circulaire ambities van Staedion naar de praktijk vertalen.

bottom of page