top of page

24 oktober 2023

Zoetermeer

Onze eerste VvE is in uitvoering!

Het gebouw krijgt een esthetische make-over terwijl het verduurzaamd wordt. Wij zijn heel trots hier vanaf het begin bij betrokken te zijn. Aan het Croesinckplein in Zoetermeer staat het gebouw ‘De Verdwenen Brug’. Een woontoren met 136 appartementen en rondom balkons, een type waarvan er meerdere in Gemeente Zoetermeer en in Nederland staan.

Onze eerste VvE is in uitvoering!

De omgeving van het gebouw is de laatste tijd behoorlijk veranderd door verschillende sloop-nieuwbouw projecten. De verduurzaming biedt gelijk de kans om de uitstraling van het gebouw te verbeteren. Door betonrot moeten ook alle balkons worden aangepakt en de hekken verwijderd. Ons ontwerp met nieuwe hekken zorgt voor verschillende vlakken in de gevels. Zo past de toren straks weer in zijn nieuwe omgeving.

Deze Vereniging van Eigenaren heeft ervoor gekozen om hun gebouw Zeer Energiezuinig te maken. Er komt buitengevelisolatie, de kozijnen worden vervangen en voorzien van triple glas, het dak wordt geïsoleerd en de ventilatie wordt verbeterd. Dat zorgt straks voor een behoorlijke besparing op de energielasten voor de eigenaren. Maar het heeft wel wat voeten in aarde (gehad). In verschillende Algemene Leden Vergaderingen over meerdere jaren zijn de eigenaren stap voor stap meegenomen in het proces. Een uitgave van € 11,5 miljoen is niet niks voor een VvE en niet mogelijk zonder een lening van het Nationaal Warmtefonds.

Maar nu is eindelijk de uitvoering gestart. Er is een enorme kraan geplaatst en BAM Wonen kan aan de slag. Voor de bewoners begint nu een periode van overlast en dat is uiteraard erg vervelend. Maar daarna zitten ze er weer mooi en warmpjes bij. Succes!

bottom of page