copyright biq  |  privacy

  • LinkedIn Black Round
  • biq bol
  • Black-Circle-Icon_Email1-940x940.png

Uit de steigers

20 juni 2014

Anderhalve maand na de start van de uitvoering is het eerste portiek van de Stanleylaan uit de steigers. Het resultaat van de restauratieve benadering van het gevelbeeld is nu al goed te zien.

 

De nieuwe, kunststof puien nemen de oorspronkelijke kozijnindeling over met red cedar schrootpanelen in de borstweringen. Op de gevel tussen de balkons is aan de buitenzijde gevelisolatie aangebracht, afgewerkt met krabpleister. Kleur en textuur van de krabpleister verwijzen naar de oorspronkelijke afwerking met grindgewassen beton.

 

De balkonhekken zijn met zorg ontworpen: de strekmetalen paneelvulling combineert doorzicht met privacy en bemoeilijkt invlechten met zeil of doek.

 

De balkonhekken zijn met zorg ontworpen: de strekmetalen paneelvulling combineert doorzicht met privacy en bemoeilijkt invlechten met zeil of doek.

 

Voor de portiekentree is een naturel betonnen portaal geplaatst met een hoge luifel. Het is een robuust uitgevoerde toegang, die goed past in de karakteristiek van Kanaleneiland-Zuid.