top of page

Burgemeester Aboutaleb opent de wijk

door burgemeester Aboutaleb, te Rotterdam

20 juni 2014

Met enige moeite onthulde burgemeester Aboutaleb op 18 juni het banier dat de afronding van de wijkvernieuwing van Schiemond markeert. Aan die vernieuwing is ruim 17 jaar gewerkt. Woonbron heeft € 21 miljoen geïnvesteerd en dat kun je zien ook.

 

Schiemond is gebouwd in de jaren 80 op voormalig haventerrein. Toen wij 17 jaar geleden begonnen met de eerste ontwerpstudies was de sfeer er ronduit grimmig. De buitendijkse ligging met aaneengesloten bebouwing schermde de wijk af van de stad. Drugsdealers en jeugdbendes konden ongestoord hun gang gaan. Onoverzichtelijke portieken en bergingsgangen vormden dankbare plekken voor activiteiten die het daglicht niet konden verdragen. Gebouwen en omgeving zagen er schraal en sleets uit.

 

De langdurige inspanning van velen heeft dit beeld volledig omgekeerd. Schiemond is nu een wijk waar het prettig toeven is. Dankzij grote doorbraken in de bebouwing toont de wijk zich nu vol trots aan de stad. Met een afgewogen scala aan kleine en grote ingrepen is de ontsluitingsstructuur verbeterd, de sociale controle versterkt en toont de wijk modern en eigentijds. 

bottom of page