copyright biq  |  privacy

  • LinkedIn Black Round
  • biq bol
  • Black-Circle-Icon_Email1-940x940.png

Sportgebouwen SVS

Capelle a.d. IJssel

1/11

Opdrachtgever:

Gemeente Capelle a.d. IJssel

Constructeur:

Pieters, Delft

Aannemer:

Middelwatering Bouw, Nieuwerkerk a/d IJssel

 

Medewerkers:

Hans van der Heijden, Lidwine Spoormans, Paul Voorn, Rick Wessels

 

Fotografie:

Stefan Müller

2009-2012

 

terug naar projectenlijst

Een bestaand gebouw voor voetbalclub SVS is verbouwd, waarbij de kantinefaciliteiten zijn verbeterd. Nieuwe kleedruimten worden ondergebracht in een gestrekt volume met twee stalen luifels. De grootste biedt beschutting voor een statribune en is precies op de middenstip van het hoofdveld gericht. De kleinere luifel duidt kamer van het Wedstrijdsecretariaat aan. Deze vormt met de luifel van het bestaande gebouw de entree naar het sportterrein. De architectuur is robuust, simpel en direct, gedacht in witte betonsteen en blauw staal: een gebouw in clubkleuren.

 

Meer informatie over de Sportgebouwen van SVS