top of page

14 april 2022

Zoetermeer

Bossenflats op weg naar verduurzaming

Het Laveibos, Het Hoevenbos, Het Jagersbos en Het Alferbos zijn vier gebouwen in Meerzicht, Zoetermeer. Vier gebouwen met samen ruim 900 woningen, vier Verenigingen van Eigenaars en een corporatie, De Goede Woning, Zoetermeer. In opdracht van de VvE’s hebben wij voor deze gebouwen verduurzamingsplannen gemaakt.

Bossenflats op weg naar verduurzaming

We hebben gewerkt aan het ontwerp, tekenwerk en impressies. We hebben ook de financieringsmogelijkheden onder de aandacht gebracht, zoals subsidie en leningen voor de VvE’s. We hebben naast al deze stappen ook de overwegingen besproken met de besturen en projectgroepen die begeleid worden door SPIN-stadsontwikkelaars.

Nu zijn we zo ver dat we de plannen voor een Zeer Energiezuinig Pakket kunnen presenteren aan de Algemene Leden Vergaderingen. Een ZEP+ met luchtwarmtepompen, middentemperatuur-verwarming, zelfregelende ventilatieroosters, CO2 gestuurde ventilatie, verbeterde Rc- en U-waardes door isolatie en nieuwe beglazing. Om dat allemaal duidelijk te krijgen voor de leden van een VvE is een hartstikke leuke uitdaging!
We presenteren daarbij ook de te verwachten verandering in de woonlasten voor de woningeigenaren. Zo krijgen zij alle informatie die ze nodig hebben om een beslissing te nemen over dit traject.

We kijken erg uit naar het verdere verloop van dit project.

bottom of page