top of page

Winst met Reimarkt

31 mei 2013

Reimarkt is door Woningcorporatie Stadlander gekozen om 600 woningen in Bergen op Zoom te renoveren en energiezuinig te maken.

 

Reimarkt is een initiatief van een 'superconsortium' van 24 marktpartijen waaraan wij hebben bijgedragen. Huurders en particuliere woningbezitters kunnen er terecht voor renovatie en verduurzaming van hun huis. Reimarkt wordt de eerste renovatiewinkel waar huurder en kopers duurzaam wonen kunnen kopen. Particuliere woningeigenaren staan als klant centraal. Zij kunnen bijvoorbeeld kiezen of hun woning volledig energieneutraal moet worden, of er alleen een aantal zonnepanelen nodig zijn. Reimarkt biedt hun klanten helderheid over het aanbod en de opbrengsten. Ook eventuele financiering wordt geregeld.

 

Door slimme productontwikkeling te stimuleren en geautomatiseerde systemen te ontwikkelen, kan Reimarkt verduurzaming veel effectiever aanbieden dan in een traditioneel renovatieproject. Reimarkt biedt een geautomatiseerde quick-scan op kenmerken als woningtype, leefstijl en energieverbruik waarna geïnteresseerden een persoonlijk duurzaamheidsadvies ontvangen. Daarna kan de klant online en offline terecht voor advies op maat.

 

Het project van Stadlander is de laatste van een serie Slim & Snel experimenten, waarmee consortia van marktpartijen uitgedaagd werden om nieuwe concepten te ontwikkelen om woningen goedkoper en sneller energiezuinig te maken. De gedachte is, dat consortia door de grote schaal van de opgaven de ontwikkelkosten van een nieuw concept kunnen financieren.

 

De 24 marktpartijen van het superconsortium zijn: Knaapen Groep, Stichting De Bakkerij, De Loods Architecten, Dura Vermeer, KAW architecten, Aldus Bouwinnovatie, PFC2, VDM, Van Ieperen Groep, Brink Climate Systems, Heembouw, biq architecten, Urbannerdam, Local, Admix, Era Contour, DWA, Inbo, Bam Woningbouw, Kuub, SVn, Essent, Active Warmth, Cauberg Huygen.

bottom of page