copyright biq  |  privacy

  • LinkedIn Black Round
  • biq bol
  • Black-Circle-Icon_Email1-940x940.png

Circulair bouwen

Transvaal-Noord

14 september 2018

Voor Staedion werken wij aan vervangende nieuwbouw in de Pretoriusstraat en de Smitstraat. Het project maakt onderdeel uit van de Proeftuin Circulair Bouwen Transvaal-Noord in Den Haag en moet als pilot de circulaire ambities van Staedion naar de praktijk vertalen.

De locaties maken deel uit van een gesloten bouwblok. Ze grenzen beide aan de kop van het bouwblok aan de Paul Krugerlaan dat recent is gerenoveerd. Aan de Pretoriusstraat komen 11 compacte tweekamerwoningen, aan de Smitstraat 14 compacte driekamerwoningen. De woningen worden met portieken ontsloten.

De herontwikkeling wordt tevens aangegrepen om het chaotisch verkavelde binnenterrein opnieuw in te richten en daarbij alle woningen van het blok, nieuw en bestaand, van een goede berging te voorzien.

De nieuwbouw is als samenhangend geheel met de kop van het bouwblok ontworpen. De straatgevels zijn formeel en adapteren de karakteristieke kenmerken van de bestaande bebouwing. De portiekentrees, atypisch voor de oorspronkelijke bebouwing, zijn binnen het gevelraster terloops vormgegeven. Op het binnenterrein worden de bergingen geclusterd in een bergingengebouw met licht hellend, groen dak.