top of page

De Grienden

Puttershoek

Opdracht:

De Maashoek, Kanters, Puttershoek en Kroon, Harderwijk

Stedebouwkundige en supervisor: Zandvoort, Utrecht

 

Medewerkers:

Theo van de Beek, Marjolein van Eig, Felicitas Hettich, Hans van der Heijden, Angela Schoen, Paul Voorn, Rick Wessels, Michel Zaan, René Lagendijk (landschap advies)

 

Fotografie:

Stefan Müller

 

1996-2007

 

terug naar nieuwbouw

In 11 jaar tijd realiseerden wij 170 woningen en een medisch centrum in de nieuwbouwwijk De Grienden. Deze zijn in 4 fasen en op basis van 6 verschillende opdrachten gerealiseerd. Wij werkten in opdracht van een bouwende ontwikkelaar, een projectontwikkelaar en voor een woningcorporatie. Met de supervisor en de 2 andere architecten van het gebied namen wij deel aan de ontwikkeling van het beeldkwaliteitsplan.

 

De meeste woningen liggen aan weerszijde van een langgerekte, autovrije hof. Aan de rand van de wijk liggen vier stadsvilla’s in een park. Eenvoudige tektonisch keuzen zorgen voor de samenhang tussen de verschillende plandelen: geprefabriceerde betonbanden met contrasterend metselwerk. De laatste fase met rijwoningen en tweekappers bevat eenvoudige huizen met steile daken, gemarkeerd door een slingerende lijn van betonnen goot- en dakelementen.

 

Meer informatie over De Grienden opvragen

Begrijpelijke plaatsen

'Zij het door kleine openbare pleintjes, door ongewone composities van woningtypen of door de menging van appartementen en rijtjeshuizen, het lukt biq steeds weer om bewoonbare, begrijpelijke, bruikbare en daarbij ook nog eigentijdse plekken te maken.'

 

Lukas Imhof

bottom of page