top of page

Grauwaart

Utrecht

Opdracht:

Bo-Ex, Utrecht

Bouwkosten:

Bouwhaven, Barendrecht

Constructeur:

Krabbendam Boerkool, Zeist

Installaties:

VIAC, Houten

Aannemer:

Van Bekkum, Amersfoort

Stedebouwkundige en supervisor:

Franz Ziegler, Rotterdam

 

Medewerkers:

Theo van de Beek, Hans van der Heijden, Mathieu Kastelijn, Paul Voorn, Helen Webster, Rick Wessels

 

Fotografie:

Stefan Müller

 

2007-2012

 

terug naar nieuwbouw

Voor de wijk Grauwaart in de Vinex-locatie Leidsche Rijn ontwikkelden wij een samengesteld bouwblok met woningen en parkeervoorzieningen en een kleiner hoekgebouw. Een gedeelte van de woningen in het bouwblok is door Korth Tielens Architecten ontworpen. Wij hebben het lange poortgebouw dat toegang biedt tot het binnenterrein ontworpen.

 

Gedurende de ontwerpfase coördineerden wij de architectuur. Belangrijk was de uitwerking van de buitenruimte in het binnenterrein van het bouwblok. Verhardingen, bergingen, beplanting en pergola’s zijn in samenhang met de gebouwen en poorten ontworpen. De technische uitwerking en de onderhandelingen in het bouwteam werden integraal door ons bureau gedaan. biq voerde de bouwdirectie.

 

Het poortgebouw bestaat uit een stapeling van maisonettes en flats. Zoveel mogelijk woningen hebben een tuin. De voortuinen liggen 60 cm. boven maaiveld. Op de tweede verdieping ligt een dubbelhoge binnengang.

 

Het hoekgebouw ligt op een compacte parkeergarage. Galerijen en buitenruimten zijn gecombineerd en liggen aan de zuidgevel die aan de binnenzijde van het bouwblok ligt. De plattegrond van de woningen laat het toe om de tweede slaapkamer als eet- of studeerkamer te gebruiken. Alle binnenwanden kunnen worden verwijderd of verplaatst.

 

Meer informatie over Grauwaart opvragen

bottom of page