copyright biq  |  privacy

  • LinkedIn Black Round
  • biq bol
  • Black-Circle-Icon_Email1-940x940.png

Evolutiewoning

Bergen op Zoom

1/4

Opdracht:

Stadlander/Reimarkt Brabantse Wal

 

Medewerkers:

Marcel Berghout, Paul Voorn, Rick Wessels

 

 

2013-2016

 

terug naar onderzoek

Voor Stadlander/Reimarkt Brabantse Wal ontwikkelden wij de Evolutiewoning. Dit is een woning waar met een aanbouw een nultreden-programma op de begane grond kan worden gerealiseerd. Dankzij de gelijktijdige aanpak van de schil krijgt de woning energielabel A.

In de aanbouw worden de slaapkamer en de keuken ondergebracht. De woning behoudt zo zijn keukendeur, essentieel voor de plaatselijke wooncultuur. Op de plaats van de bestaande keuken komt een nieuwe badkamer met een doorgang naar de slaapkamer in de aanbouw. De begane grond is volledig rolstoeltoegankelijk.

Het ontwerp is uitvoerbaar in een serie van n=1. Bewoners zijn niet verplicht om een Evolutiewoning af te nemen. Dankzij prefabricage van de aanbouw en de badkamer neemt de uitvoering maximaal 10 werkdagen in beslag nemen. Omdat de aanbouw als eerste wordt geplaatst en de bestaande badkamer op de 1e verdieping in bedrijf blijft, beschikken de bewoners tijdens de uitvoering altijd over een keuken en een badkamer. Zij blijven dan ook gewoon in hun woning.

De totale kosten bedragen € 50.000,-- per woning (2015).

 

Meer informatie over de Evolutiewoning